Send me
dough
Go to
comic
About the
author
Contact me


Världens Sämsta Podcast


podcast.sippan.se


Nej nej nej, nu har du kommit helt fel. Den här sidan har flyttats. Skriv nu vsp.sippan.se i din browser istället!

Världens Sämsta Podcasts rekordplacering på 100 most popular podcasts i (svenska) iTunes Podcast Directory är, om jag inte missat att kolla nån dag då den råkade vara etta: #7! Frog blast the vent core!

Världens Sämsta Podcast features:
* En massa babbel om ingenting!
* Musik och grejs!
* Sippan pratar med andra människor!
* Fråga Sippan!
* En del dålig humor!
* VSP: The Vodcast! Med auktoriteter!
* (En gång i tiden men inte nu längre: låtar maskinöversatta till svenska och framförda a cappella med munnen full av bröd. Vad tänkte jag på?)


Program 23: The Vodcast! 10, och även program 24: The Vodcast! 11: Världens Sämsta Podcast ber om ursäkt för att vi har gått i ide för vintern. Här är två korta filmer medan vi inväntar våren, som beräknas infalla nästa vecka.

Program 22: The Vodcast! 9: Hur ofta har du sagt "fanken också, jag måste läsa den här historien av Edgar Allan Poe men jag har drabbats av en ministroke och kan inte tyda bokstäver, om det bara fanns någon form av Edgar Allan Poe för dummies!" Frukta intet mer! Titta istället på Världens Sämsta Podcast. The Vodcast, i vilket Sippan och auktoriteten och en massa snälla gosedjur spelar upp förenklade (men ändå väldigt trogna originalen) Edgar Allan Poe-berättelser! Wow! Med mera.

Ni ser väl likheten?


Program 21: The Vodcast! 8: Europamästaren i iPod-dans skakar i brist på bättre programid√©er loss till iPod-musik. VSPs 170 lyssnare har alla misslyckats med att klura ut vilken låt som börjar "tktktktk, tkpahh, tktktktk, tkpahh, doo doo dooo dodoo doo doo, tkpahh" men trots att den tävlingen fortfarande är öppen så utlyses ännu en i detta program. Jag hade tänkt erbjuda coola länkar till alla låtarna i iTunes Music Store och få typ ett halvt öre för varje låt som eventuella lyssnare eventuellt köpte, men jag förstår mig verkligen inte på det där knepiga linkshare-grejsimojset. Ni får orka läsa den där grejen i hörnet, som tyvärr inte dyker upp av någon anledning men som borde vara där, och klicka er fram i iTMS själva.

Jag skulle ha en cool bild här av mig som dansar, med bildtexten "heavy metal whiplash", men det blev nåt knas så ni får använda fantasin. För övrigt har jag fortfarande ont i nacken och ryggen, trots att det var ett och ett halvt dygn sedan jag dansade.


Program 20: The Vodcast! 7: WOW! 20 program, och den sjunde(!) vodcasten också. Amäzing. I kväll håller Steve Jobs sitt keynote-grejsimojs på MacWorld Expo i San Francisco! Vi på VSP:TV är så till oss att vi sprang ut på gatorna för att prata med andra lika förväntansfulla människor. På grund av lite tekniska problem försvann rätt mycket av inspelningen, men nåja. Dvärg schnauzer.

För att folket på gatan inte skulle bli rädda, konstruerade vårt rekvisitateam en mikrofon-atrapp av en hushållspappersrulle och en strumpa.


Program 19: Midvinternattens köld är oväntat mild, stjärnorna syns inte för elljusspåret. Sippan sitter i en hög med snö, ett par timmar före midnattssnåret. En del grejs i detta spännande avsnitt. Lite musik, en tävling, ljudet av snö, högaktuell nyhetsrapportering. Vadå, en tävling!?!? Jaaa! Allt du behöver göra är att lyssna på podcasten, klura ut vilken låt Sippan nynnar introt till, och e-maila svaret till sippan@macnytt.com. Du vinner äran, och så kommer VSPs 90 lyssnare att höra ditt namn och tänka att wow, du var bäst av dem alla. Plus att Sippan läser upp vilken text som helst åt dig i podcasten, bara den är kortare än 20 minuter. Wow!

Program 18: Sippan har äntligen hittat Podsafe Music Network och kan nu spela musik av andra än bara David Rovics och Ingemar Ragnemalm! (Inte för att det kommer att hindra mig från att spela deras musik också, för de är ju så coola.) Förutom den här nya spännande musiken blir det även monolog om jäst, lite nyheter från den gråzonslagliga fronten och... nej, det var nog mest det faktiskt. God jul, för jag misstänker att det inte blir något mer VSP-avsnitt före julafton. (Men säg aldrig aldrig.)

Program 17: The Vodcast! 6: Sippan är sidekicklös men lyckas ändå snoka upp en massa saker med märkliga användningsområden, och använda dem. Med soundtrack från Bregårn i Ralorpa.

Jamen vadå...


Program 16: The Vodcast! 5: Sippan och The Fearless Sidekick utforskar Urban på ett nedlagt militärt område i skogen. Det var hur coolt som helst, men på grund av force majeure (det är franska och betyder "vintertidsmörker") blev det bara ännu ett spännande avsnitt av "30 hours of black" åt er tittare. Ha ha ha! Sippan stoppar in huvet i konstiga mörka hål i skogen. Wow. Missa inte nästa avsnitt av VSP:TV i vilket Sippan recenserar konstiga saker som låg och skräpade i huset.

Silent Hill-brädor, med förstörd kontrast för skojs skull.


Program 15: Sippan rappar. (Sing along, här är Sippans killa gangsta rhymez! Observera att det hemska engelska svärordet "fac" är bleepat.) Sippan dricker glögg, förklarar intromusiken till VSP och rekommenderar arkadspel. Och som vanligt lite musik av de två artister jag får spela. Stim är dumt. Med mera.

Program 14: The Vodcast! 4: Idag har jag inte tid att göra nån podcast eller vodcast, för jag ska försöka köpa en signerad "Skebokvarnsv. 209" utan att behöva stöta på någon massa människor, eftersom jag som bekant är rädd för dem. Människor alltså. Hur det gick får ni väl veta i en podcast i morgon eller nån annan dag snart. Hur som helst, eftersom VSP:TV:4 (med dramatisk utforska urban) blivit så försenad p.g.a. The Fearless Sidekicks försvinnande, får ni här en tröst-VSP:TV. Detta är ingen ny film, utan den är från typ 2001. Det är det fjärde avsnittet i en (TV?)-serie som heter Veterankillen, och handlar om Veterankillen. Jag orkar verkligen inte berätta vad mer den handlar om eller vad som hände i de första tre avsnitten så ni får föreställa er det själva. Vi på VSP har inget emot ryssar.

Aaaaaaa!


Program 13: Pink Floyd högläses utan bröd i munnen. Två ord som börjar på S nämnes utan någon särskild anledning. Sippan utforskar ASCII-Urban i den pågående NetHack-turneringen. En hittills välbevarad hemlighet från filmvärlden avslöjas. VSP:TV:4 försenad på grund av att the fearless sidekick gått under jorden. The Great Potato Cookbook. SOm vanligt Ingemar Ragnemalm och David Rovics. Den sistnämnde kommer till Stockholm nu på lördag. Skicka gärna musik till sippan@macnytt.com så att jag kan variera Världens Sämsta Podcast lite.

Program 12: The Vodcast! 3: Sippan och en riktigt kass sidekick ger sig ut i skärgården för att titta på resterna av en markbrand. Skogsmulle-auktoriteten Sippan med kamouflagemössa och barr, sätter dock stopp för detta; efter en sådan brand faller träden lätt omkull och krossar huvudet på folk i området. Sippan och B-sidekicken ger sig istället ut i skogen att göra viktiga saker som till exempel att undersöka ödehus, sjunga låtar, träna på death grunts, intervjua en åsna, allt möjligt skoj. Vi ber om ursäkt för ljudproblemen i Onda Skogen. Det verkar som om platsen omges av en mystisk närvaro som orsakar störningar i elektronisk utrustning. (Antingen det, eller så försökte SIppan sig på det klassiska gamla knepet med ett infraljud i bakgrunden som gör publiken illamående, fast ljudkomprimeringen bakade ihop infraljudet rätt illa med Sippans snack. Vi får nog aldrig veta vilken av dessa två förklaringar som är den sanna...) För övrigt är vi på VSP idag mycket glada att se att loggan återigen fungerar i iTMS, samt att vi är tillbaka på plats nummer 31! (Efter att ha försvunnit från listan i en vecka eller så - märkligt. Skynda er att tipsa alla era vänner om VSP - ryktet säger att det blir mer utforska Urban i nästa avsnitt av VSP:TV!)

I was taking this stroll... In the forest... And it was like...


Program 11: The Vodcast! 2: (Eller om det är program 12, vilket jag i ett förvirrat tillstånd påstår vid någon tidpunkt i filmen.) Sippan och en sidekick ger sig ut att utforska Urban. (Inte min farbror, alltså, utan det andra "urban".) Auktoritet uttalar sig om urban exploration, Sippan och Stille blir de första någonsin att urban-explora i en skog flera mil från närmaste stad. Två mystiska enrumsbyggnader utforskas. Ett hål i marken utforskas grundligt. En fästning som kanske faktiskt är öppen för allmänheten och har guidade rundturer, fast inte just denna dag, intages och sedan följer 20 minuter av totalt beckmörker. Note to self: tag med en bättre ficklampa nästa gång urban ska utfforskas. (Vilket är... öh, när var det nu igen... ja, om en vecka eller om det var två eller något.) Dumpster diving utövas, två fina saker erövras. Och slutligen: ja, vi vet att man inte ser ett skit av någonting som händer i hela den 30 minuter långa filmen. Det finns dock Stillebilder och den kameran hade blixt. De finns på den här sidan.

En auktoritet.


Program 10: Ironisk Mama Cass sjunges med bröd i munnen... Och sedan Mustasch och Doris Day. VSP sjunker allt längre ner i iTPD. Sorgen är stor. Sippan experimenterar med att göra märkliga covers på gamla TV-spelslåtar. Tyvärr kan vi nog räkna med flera sådana i framtida VSP-program, med tanke på hur kul de var att göra. Ingemar Ragnemalm, David Rovics och nån snubbe jag inte minns vem det var men absolut ska ta ta reda på och ge kredit där kredit är du, spelas. Med mera.

Program 9: The Vodcast! Sippan äter sin egen hatt efter att ha förlorat ett vad angående Kvinnofängelset. På grund av Sippans okunnighet om video, är filen skitstor trots relativt sunkig kvalitet. För den som väldigt gärna vill se hatten ätas i så bra kvalitet som möjligt finns dock en abnormt stor fil som kan erhållas efter kontakt med Sippan.

Gnocchi med hattfärssås. Receptet finns i Sippans MacNytt-dagbok.


Program 8: Plats 7(!) har uppnåtts!!! The Kingsmen, nationalsång och Cypress Hill sjunges med bröd i munnen, Ragnemalm och Rovics spelas, skolminnen tråkar ut lyssnarna. Med mera. (VSP 8 något försenad p.g.a. att blipmedia suger.)

Program 7: Världens Sämsta Podcast är på plats NIO!! Rolling Stones, Mamas and the Papas och Shocking Blue sjunges med bröd i munnen, Sippan antastar alla instrument i huset utom gitarren, lyssnarfråga besvaras, David Rovics, Ingemar Ragnemalm och Xiphias spelas. Med mera.

Program 6: Världens Sämsta Podcast har klättrat till plats 18 i iTPD! Hurra för mig! Coldplay, Scott McKenzie och CCR sjunges med bröd i munnen, det gnälls mycket, lyssnarfråga besvaras, David Rovics och Ingemar Ragnemalm spelas. Med mera.

Program 5: Extrainsatt program på Sippans hälsas bekostnad, för att fira placeringen på listan över de mest populära [bestämd form plural av podcast] på iTunes! Leonard Cohen sjunges utan bröd i munnen, kakor ätes, te drickes, Sippan svamlar förkylt nonsens och David Rovics spelas. Med mera.

Program 4: Harry Chapin och Rednex sjunges med bröd i munnen, kungen intervjuas (ja, jag vet att Hubertus inte uttalas så), oljud recenseras. Med mera.

Program 3: Arch Enemy och Screamin' Jay Hawkins sjunges med bröd i munnen, Nietzsches mustasch diskuteras, Eric Idle spelas. Med mera.

Program 2: Richard Rodgers och The Kinks sjunges med bröd i munnen, ur-munken diskuteras. Med mera.

Program 1: Roberta Flack och The Moody Blues sjunges med bröd i munnen, mycket onödigt sägs. Med mera.